سوالات متداول تومور هیپوفیز
طبق تحقیقات انجام شده، افراد مبتلا به این بیماری حداکثر ۵ سال بعد از تشخیص تومور زنده میمانند.
همیشه به یاد داشته باشید که حتی تومورهای هیپوفیزی بزرگ نیز سرطان محسوب نمیشوند، اما اگر درمان نشوند، ممکن است بیماریهای خطرناکی را ایجاد کنند. زیرا بر عملکرد طبیعی غده هیپوفیز، عصبها و مغز اثر میگذارند.
ارتباط استرس و غده هیپوفیز چیست؟تحقیقات انجام شده نشان داده است که استرس شدید، ضربه روحی در کودکی یا ترومای فیزیکی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهند.
اگر هر یک از علائم ذکر شده در این مقاله را داشتید، فورا با دکتر مغز و اعصاب خود تماس بگیرید. تومورهای هیپوفیز اغلب با بازگرداندن سطوح هورمونی به حالت طبیعی و کاهش علائم و نشانههای بیمار، درمانپذیر هستند.
مراجعه به دکتر غده ی هیپوفیز را جدی بگیرید، زیرا این بیماری پس از تشخیص باید حتما درمان شود وگرنه مشکلات جدی برای سلامتتان ایجاد میکند.
حدود ۵۰ درصد از آدنومها، مقادیر بیش از حدی از یک یا چند نوع هورمون خاص را تولید میکنند. این تومورهای فعال غدد درون ریز بهعنوان تومورهای ترشح کننده یا عملکردی نیز شناخته میشوند. ترشح بیش از حد یک هورمون ممکن است مشکلاتی مانند موارد زیر را به همراه داشته باشد:
۲. بیماری کوشینگ (Cushing) غده هیپوفیز
به دلیل وجود کورتیکواستروئیدهای (Corticosteroids) بیش از حد در بدن، سندرم کوشینگ میتواند علائم مختلفی را ایجاد کند. چند مورد از این نشانهها را در زیر آوردهایم.
چاقی بالاتنه
صورت گرد
افزایش چربی اطراف گردن یا بروز قوز چربی بین شانهها
لاغر شدن دستها و پاها
پوست شکننده و نازک
استرچ مارک روی شکم، رانها، باسن، بازوها و سینهها
ضعف استخوان و عضله
خستگی شدید
۳. آکرومگالی غده هیپوفیز
رشد بیش از حد باعث بزرگ شدن اندامها، صورت و بافتهای نرم بدن میشود. آکرومگالی (Acromegaly) ممکن است با فشار خون بالا، دیابت شیرین و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط باشد. امید به زندگی در بیماران مبتلا به آکرومگالی کم است.