علت ایجاد تومور هیپوفیز چیست؟
علت رشد کنترل نشده سلول در غده هیپوفیز که باعث ایجاد تومور میشود، تاکنون ناشناخته باقیمانده است. همانطور که در ابتدا گفتیم غده هیپوفیز یک غده کوچک لوبیایی شکل است که در پایه مغز، تا حدودی پشت بینی و بین گوشها قرار دارد.
این غده با وجود اندازه کوچک خود، تقریبا بر هر قسمت از بدن شما تاثیر میگذارد. هورمونهایی که از هیپوفیز تولید میشوند بر تنظیم عملکردهای حیاتی بدن مانند، رشد، فشار خون و تولید مثل اثر میگذارند.
درصد کمی از موارد تومور هیپوفیز در خانوادهها مشاهده میشود، اما اکثر آنها هیچ عامل ارثی آشکاری ندارند. پس میتوان گفت این بیماری تا حدودی وراثتی نیست. با اینحال، دانشمندان گمان میکنند که تغییرات ژنتیکی نقش مهمی را در چگونگی ایجاد این نوع تومورها ایفا میکنند.
پرولاکتینوما (Prolactinoma) نوعی تومور هیپوفیز است که بیش از حد پرولاکتین تولید میکند. هورمون پرولاکتین تولید شیر در سینهها را تحریک میکند. آدنوم هیپوفیز ترشح کننده پرولاکتین یا تومور هیپوفیز پرولاکتین، شایعترین نوع تومور هیپوفیز است که تقریبا ۳۰ درصد از کل تومورهای هیپوفیز را تشکیل میدهد.
سایر مشکلات مربوط به ترشح بیش از حد یک هورمون که با صحبت با دکتر غده ی هیپوفیز میتوانید علائم آنها را بدانید، عبارت هستند از:
هیپرپرولاکتینمی
مشکلات باروری، مانند ناباروری
تومورهای غدد درون ریز – غیرفعال هیپوفیز
تومورهای غدد درون ریز هیپوفیز غیرفعال هورمون اضافی تولید نمیکنند. همچنین دانشمندان آنها را با نام تومورهای هیپوفیز غیرفعال یا غیرترشحی نیز میشناسند.
میکروآدنوم و ماکروآدنوم غده هیپوفیز
میکروآدنومها، آدنومهای هیپوفیزی هستند که قطر آنها کمتر از ۱۰ میلیمتر (حدود سه چهارم اینچ) است. آدنوم هیپوفیز با قطر بزرگتر یا مساوی ۱۰ میلیمتر، ماکروآدنوم نامیده میشود.