غده هیپوفیز چیست؟
به عقیده بسیاری از پزشکان، حساسترین بخش از مغز و جمجه را باید غده هیپوفیز بدانیم. اهمیت آن برای بدن انسان تا حد بالا است که میتواند روی سلامت سایر اعضای داخلی بدن نیز تاثیر بگذارد و عملکرد آنها را تحت شعاع قرار دهد.
با آنکه اندازه این غده در حد یک لوبیا بوده و محل آن زیر مغز است، اما بروز هر نوع مشکل برای آن میتواند سلامت فرد را حتی تهدید کند. غده هیپوفیز پشت بینی و سینوس پروانهای و زیر هیپوتالاموس است و مواد خاصی را ترشح میکند.
این مواد مانند هورمونها روی عملکرد اعضاء و بافتهای بدن تاثیر میگذارند و از دیگر وظایف هیپوفیز باید تنظیم تعادل هورمونهای ترشح شده سایر غدد بدن را نام ببریم. اما این غده نیز مانند هر عضو دیگری ممکن است دچار مشکلاتی مانند تومور شود.
از طرفی با توجه به اینکه مسائلی مانند رشد، تکامل و تولید مثل و عملکرد اعضایی مانند کلیهها، سینهها و رحم به غده هیپوفیز ربط دارد، تومور آن میتواند عملکردهای مرتبط با این غده را آشفته کند.
آدنوم هیپوفیز یا تومورهای خوش خیم غده هیپوفیز
آدنوم هیپوفیز جزو تومورهای خوش خیم غده هیپوفیز هستند. بیشتر آنها در لوب قدامی (قسمت جلویی) این غده قرار دارند. براساس گزارشهای پزشکی، از هر ۱۰ نفر یک فرد در طول زندگی خود دچار تومور هیپوفیز میشود.
بعضی از آدنومهای هیپوفیز یک یا چند غده ترشح کننده هورمون را تحت تاثیر قرار میدهند و باعث ترشح بیش از حد چند هورمون میشوند.
این تومورهای هیپوفیز فعال غدد درون ریز حتی زمانی که اندازه کوچکی دارند، میتوانند تعادل هورمونی را از تعادل خارج کنند و بر عملکرد بدن تاثیر قابل توجهی بگذارند. افراد در هر سنی ممکن است به آدنوم هیپوفیز مبتلا شوند. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید تا بیشتر درمورد این بیماری، علائم و راههای درمان آن بدانید.